Οι Καθηγητές της Σχολής Παλμός

Μαρία Κοντονή

μαρία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Ζακύνθου. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τον χορό και κατάλαβε την κλίση της σε αυτόν. Η ασχόλησή της με το αντικείμενο του χορού αρχικά ήταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το 2002 δίνει πανελλαδικές εξετάσεις και φοιτά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα με την φοίτηση της στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας παρακολουθεί μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού. Δίνει εξετάσεις στο υπουργείο πολιτισμού και φοιτά στην Επαγγελματική σχολή της Ραλλού Μάνου.

Δάσκαλοι της υπήρξαν οι Αλίκη Καζούρη, Σύνθια Φρυσά, Βάσω Κύκνα και άλλοι. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο σύγχρονου και κλασικού χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (LABAN). Από το 2006 άρχισε να εργάζεται ως δασκάλα χορού σε ερασιτεχνικές σχολές χορού στην Αθήνα, Συνεργάστηκε με τη χοροθεατρική ομάδα “ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ”.

Το 2010 συμμετείχε στη χοροθεατρική παράσταση “Υπήρξαν άνθρωποι” με την επαγγελματική ομάδα χορού “Παλμός”. Τα τελευταία τρία χρόνια, 2011-2014, ζει, δημιουργεί και εργάζεται στη γενέτειρά της Ζάκυνθο. Αγαπά και ελπίζει στην τέχνη του χορού.

Ο Βασίλης Αρβανιτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, από όπου και αποφοίτησε το 2017.

Ως χορευτής και performer έχει συνεργαστεί με τον Anton Lachky και την Hellenic Dance Company για την παραγωγή ”Tomorrow” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την Πένυ Διαμαντοπούλου στην ομάδα Άρθρωσις για τα έργα (”Unhinged”-Φεστιβάλ Χορού Ζακύνθου 2016), (”Καθ’οδόν”-Φεστιβάλ Χορού Motum 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), (”Angelus/Legatus”-Φεστιβάλ Χορού Ζακύνθου 2019), με τους Kenneth Archer, Millicent Hodson και τη Fluxum Foundation/FLUX Laboratory για την αναβίωση της παραγωγής ”La Creation du Monde”, με τον Κοσμά Κοσμόπουλο στην ομάδα LUNA PARK για το έργο ”Mountains of Desire” στα Uferstudios στο Βερολίνο.

Αυτή τη περίοδο συνεργάζεται με τη παραγωγή ”The Thread” του Russell Maliphant και της Lavris Production όπου περιοδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2020 ξεκινά να διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στη Σχολή Χορού ”Παλμός” της Ανδριανής Μαρούλη στη Ζάκυνθο και να παραδίδει σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Βασίλης Αρβανιτάκης

βασίλης

Πέγκυ Θεοδωρίτση

πέγκυ

2010 Πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού “Ραλλού Μάνου”.

2012 Πιστοποίηση Hatha Yoga από τη “Yoga Alliance”.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

  • Κλασσικό μπαλέτο
  • Σύνθια Φρυδά, Carolline Cavallo
  • Σύγχρονος χορός

Αγγελική Στελλάτου, Ερμής Μαλκότσης, Στέλλα Ζάνου, Σοφία Μαυραγάνη, Cruz Izael Mata (flying low), Μπέτυ Δραμισιώτη, Τάσος Καραχάλιος, David Zambrano (passing through, flying low), Χριστίνα Μερτζάνη (partnering αυτοσχεδιασμός),Χριστίνα Γουζέλη, Paul Blackman,Μιχάλης Ναλμπάντης,Λίντα Καπετανέα, Χριστίνα Μπέσκου (barre a terre), Αυγή Καραγεωργίου (graham technique), Lee Brummer, Αθανασία Κανελλοπούλου.

Παρακολούθηση 10ήμερου σεμιναρίου πάνω στην τεχνική του σύγχρονου χορού και συμμετοχή σε video dance film υπό την καθοδήγηση της Jenny Major στην Κοπεγχάγη.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

2006 Συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μαντολινίστα Δημήτρη Μαρίνο για το έργο “Μουσικά ανάλεκτα” στο θέατρο “Frascini” στην Ιταλία. 2012 Συμμετοχή στις “Όρνιθες του Αριστοφάνη” με την ομάδα κλασσικού και σύγχρονου χορού “Υλήεσσα” σε σκηνοθεσία Κώστα Καποδίστρια.

2013 Συνεργασία στο έργο “Υπήρξαν Άνθρωποι” της ομάδας κλασσικού και σύγχρονου χορού “Υλήεσσα” ως χορογράφος και χορεύτρια.

2014 Συνεργασία στο έργο ‘’ως το τέλος’’ της ομάδας κλασσικού και σύγχρονου χορού ‘’Υλήεσσα’’ ως χορογράφος και χορεύτρια.

 

2011-2013 Διδασκαλία κλασσικού, σύγχρονου χορού στη σχολή χορού “Palmos Dance School”, Ανδριανή Μαρούλη (Ζάκυνθος)

2012-2014 Διδασκαλία ΗΑΤΗΑ ΥOGA σε ομαδικά τμήματα καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα.

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1982.Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Μιχάλη Σουρβίνο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με΄΄Αριστα παμψηφεί΄΄.Εχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με τους:

K.Kοτσιώλη,A.Desiderio,R.Dyens,R.Gallen,D.Russel κ.α και έχει λάβει μέρος σε

Διεθνή φεστιβάλ.

Απ’το 2012 είναι μέλος του ATHENS CHAMBER ENSEMBLE και έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, στο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο ATHENAEUM,στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου”Παρνασσός”,στο Indianapolis University of Athens,στη Σ.Σ.Ε,στο Athens garden festival,στο Half note κ.α.

Το 2005 παρακολούθησε στο Ελληνικό ωδείο το τμήμα μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης και εξειδικεύτηκε στη μουσικοκινητική αγωγή προσχολικής ηλικίας και στα συστήματα C.Orff,Z.Kodaly,E.J.Dalcroze με ειδικά μαθήματα

– Μουσικοπαιδαγωγικές θεωρίες και εφαρμογές(καθηγήτρια Δ.Ματθαιοπούλου)

-Ομαδικό παίξιμο στα κρουστά μουσικά όργανα(καθηγητής Α.Χρηστίδης)

Το 2008 παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο μουσικοθεραπείας με την Ε.Παπανικολάου

Μουσικοκινητικές παραστάσεις της και μαθητικές συναυλίες κιθάρας έχουν παρουσιαστεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο,στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών κ.α

Απ’το 2006 διδάσκει κιθάρα και μουσικοπαιδαγωγικά στο Ελληνικό ωδείο,στο σύγχρονο ωδείο Αθήνας,στο Ars musicalis,στο ιδιωτικό σχολείο Birds,στην Ιόνιο σχολή,στο Βυζαντινό ωδείο κ.α

Mαρία Χαϊκάλη

mαρία