Σεμινάρια της σχολής Παλμός

Hit n BurstΒασίλης Αρβανιτάκης -12,13&14 Ιανουαρίου 2023

hit

Το μάθημα εστιάζει στην ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του σώματος. Στην αρχή θα κάνουμε ένα δυναμικό ζέσταμα αντοχής. Θα ακολουθήσουν αυτοσχεδιαστικές οδηγίες που θα μας μάθουν να απομονώνουμε τα μέλη του σώματός μας κινώντας τα μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά μεταξύ τους. Στο τέλος θα μάθουμε μια χορογραφία με στοιχεία hip-hop και σύγχρονου. Το σεμινάριο Hit n Burst είναι εμπνευσμένο από φανταστικούς χαρακτήρες με υπερφυσικές ικανότητες και σούπερ δυνάμεις.

Ο Βασίλης Αρβανιτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης από όπου και αποφοίτησε το 2017. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με τον Anton Lachky στην Hellenic Dance Company για το κομμάτι “Special Gala”, με την Πένυ Διαμαντοπούλου στην Ομάδα Χορού Άρθρωσις για τα έργα “Unhinged”(Zante Dance Festival 2016), “Καθ’οδόν”(Motum Dance Festival 2019), “Angelus/Legatus”(Zante Dance Festival 2019), με τους Millicent Hodson και Kenneth Archer σε συνεργασία με την Fluxum Foundation/Flux Laboratory για την αναβίωση του έργου “La Creation du Monde”, με τον Κοσμά Κοσμόπουλο στην LUNA PARK για το έργο “Mountains of Desire”, με τον Ισίδωρο Σιδέρη για τις οπερέτες του Jacques Offenbach “Ο Ορφέας στον Άδη” και “Η Ωραία Ελένη” σε χορογραφία του Διονύση Τσαφταρίδη, με την Lavris Production για την παραγωγή “The Thread” σε χορογραφία του Russell Maliphant, την Εύη Σούλη στην Ομάδα Σύγχρονου Χορού Στέρεο Νερό για το έργο “442, or A Game Without Score”(8ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων) και με την Parnassus Arts Productions για την όπερα του Leonardo Vinci “Alessandro nell’Indie” σε σκηνοθεσία του Max Emanuel Cencic και χορογραφία των Sumon Rudra και Άννα Δημητράτου(Bayreuth Baroque Opera Festival 2022). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Hannes Langolf, πρώην μέλος των DV8 Physical Theatre.

 

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε για 5η συνεχή χρονιά τα καλοκαιρινά σεμινάρια.

Α. Αιτήσεις υποβάλλονται από: 6 Φεβρουαρίου έως και 20 Μαϊου 2018

Β. Διεξαγωγή σεμιναρίων από 23 Ιουλίου έως και 28 Ιουλίου 2018

Για πληροφορίες σχετικά με τα Σεμινάρια επικοινωνήστε στα:

E–mail: info@palmosdanceschool.com – Τηλ.: 26950/25429 – 26950/48411 – Κιν: 6986237628

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού τεχνική Graham με την Όλια Τορναρίτου2 & 3 Νοεμβρίου 2019

σεμινάριο

Η Όλια Τορναρίτου είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Άννας Πέτροβα και απόφοιτος του Martha Graham School of Contemporary Dance της Νέας Υόρκης.

Στη Νέα Υόρκη υπήρξε μέλος του “Analysis Dance Company” της Βάλιας Αλεξανδράτου από το 1996-2000 και το 1999 επιλέχθηκε να χορέψει στην αναβίωση του PANORAMA(1935) με το Martha Graham Dance Company στην χειμερινή σεζόν του στο Joyce Theatre της Νέας Υόρκης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δίδαξε την τεχνική της MARTHA GRAHAM στο κέντρο μελέτης χορού Ισιδώρας και Ραυμόνδου Ντάνκαν,στα εκπαιδευτήρια ΑΚΜΗ και στο ΙΕΚ ΑΞΙΑ,στο studio ΜΕΤΣΗΣ,στο studio DAN.C.CE στο οποίο διδάσκει μέχρι σήμερα,στην επαγγελματική σχολή χορού Μάρις Χατζημιχάλη στην οποία διδάσκει μέχρι σήμερα,στη δημοτική σχολή χορού Λεμεσού και στο φεστιβάλ χορού ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ στη Σύρο. Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με τη σχολή της Κλαίρης Γουβιανάκη στο Ηράκλειο,Κρήτης και την Συν-κίνηση της Σοφίας Φαλιέρου στα Χανιά,Κρήτης. Από τον Ιούλιο του 2014 διδάσκει ανελλιπώς στο φεστιβάλ DANCE DAYS CHANIA στα Χανιά,Κρήτης.Έχει επίσης οργανώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές χορού στη Κύπρο.Απο τον Σεπτέμβριο του 2019 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της ανώτερης επαγγελματικής σχολής της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.

Το 2002 και το 2012 διορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στην επιτροπή των απολυτηρίων εξετάσεων των ιδιωτικών επαγγελματικών σχολών χορού για τον σύγχρονο χορό και το 2006 διορίστηκε από το τμήμα Θεάτρου και Χορού του ΥΠ.ΠΟ. ως αντιπρόεδρος, στην γνωμοδοτική Επιτροπή Χορού για τις επιχορηγήσεις των επαγγελματικών ομάδων χορού στην Ελλάδα.

Από το Σεπτέμβριο του 2000 διδάσκει στη ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ την τεχνική της MARTHA GRAHAM στο φυτώριο,προπαρασκευαστικό και επαγγελματικό τμήμα της σχολής. Είναι υπεύθυνη προβών στην Hellenic Dance Company(επαγγελματική ομάδα χορού της κρατικής σχολής)σε παραγωγές που γίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό(Βρυξέλλες,Παρίσι και Νέα Υόρκη).

Από τον Ιούλιο του 2013 παρουσιάζει,στα πλαίσια των παραστάσεων “OPEN STUDIO” στο Black box της σχολής, DEMO της τεχνικής GRAHAM με τους τελειόφοιτους σπουδαστές της σχολής.Τον Φεβρουάριο του 2016 παρουσίασε το DEMO της τεχνικής GRAHAM που χορογράφησε η ίδια στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ,με ζωντανή μουσική, στα πλαίσια της παράστασης “Μουσική χωρίς Κώδικες”.

σεμινάριο

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού με τον Αλέξανδρο Σταυρόπουλοαπό 26 έως και 28 Ιουλίου 2018

Αλέξανδρος Σταυρόπουλος
Ο Σταυρόπουλος Αλέξανδρος γεννημένος στην Πάτρα (1991) σπούδασε/αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού και είναι ενεργό μέλος των χορευτών του Βορρά και Hellenic Dance Company.To 2013 επιλέχτηκε από το P.A.R.T.S university of Brussels και το 2015 παρακολούθησε το intensive corse of Martha’s Graham technique στη Νέα Υόρκη.To 2016-17 κάνει το master του στο PLACE του Λονδίνου.Έχει επηρεαστεί,συνεργαστεί και χορέψει με πολλούς Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως Jasmin Vardimon,Russel Maliphant Andonis Foniadakis,Hannes Langolf,Ermira Gkoro,Tono Lachky,Katerina Euaggelatou,Patricia Apergi,Linda Kapetanea,Fenia Apostolou,Christine Gouzelis and Paul Blackman,Fotis Nikolaou, Alexis Vasiliou k.a Σήμερα ζει και εργάζεταιι στη Γερμανία για τις παραγωγές των Carta Blanca και Animalize.me καθώς και για τη νέα παραγωγή του Russel Maliphant “The Thread”.

Σύγχρονος Χορός & Δυναμική Χορογραφίας με την Χριστίνα Καρπούζουαπό 26 έως και 28 Ιουλίου 2018.

Σε αυτό το σεμινάριο σύγχρονου χορού, θα μελετήσουμε τις δυναμικές που προκύπτουν όταν η τεχνική στο χορό μετατρέπεται κινησιολογικά για την παραγωγή και την απόδωση μιας χορογραφίας.

Θα ασχοληθούμε με τις ποιότητες που μπορεί να φέρει μια κίνηση, όταν πέρα απο μια εκδήλωση μελέτης της τεχνικής μας, φανερώνει δύναμη, πρόθεση, συναίσθημα, ύφος, αφήγηση και γραφή.
Θα δουλέψουμε ο καθένας/καθεμιά σαν μια ξεχωριστή μοναδικότητα ωστόσο κομβικής σημασίας και αναπόσπαστο μέρος ενός συνόλου, μέσα στο οποίο θα μάθουμε να λειτουργούμε σαν ομάδα.

Θα μάθουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε κινησιολογικές διαδρομές μεσα στο σύνολο, εστιάζοντας στις δυναμικές που θα προκύψουν οι οποίες είναι αυτές που μεταμορφώνουν και το χορογραφικό υλικό.

Το σεμινάριο θέτει σαν στόχο την ενδυνάμωση του σώματος μέσα από κινησιολογικές ασκήσεις που εμβαθύνουν στην τεχνική του σύγχρονου χορού, καθώς και το τελικό στάδιο απόδωσης του χορογραφικού υλικού, χρησιμοποιώντας κινησιολογικά εργαλεία όπως έκρηξη, απομονώσεις, ροή, ταχύτητες.

Χριστίνα Καρπούζου
Η Χριστίνα Καρπούζου γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον χορό, αρχικά με το μοντέρνο και τον κλασσικό και έπειτα με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, την κινησιολογία και το flamenco.
Η εκπαίδευσή της ως χορεύτρια σύγχρονου χορού και flamenco, πραγματοποιηθήκε σε Αθήνα και Ισπανία, μαθητέυοντας σε επαγγελματικές σχολές χορού ( Area espai de dansa y creacio | Barcelona (χορογραφία / σύγχρονος χορός / τεχνική | αυτοσχεδιασμός), espacio de dansa | Madrid, Dansa Carmen Senra | Madrid, Alicia Marquez | Sevilla, Estudio de Andres Marin | Sevilla) και δίπλα σε καταξιωμένους χορευτές/τριες – ερευνητές κίνησης του κάθε είδους αντίστοιχα (Tomislav English, Nino Monaco, Edivaldo Ernesto, Χριστίνα Μερτζάνη, Στέλλα Ζάννου, Ερμής Μαλκώτσης, Λίντα Καπετανέα, Chloe Brule, Ursula lopez, Olga Pericet κ.α).
Από το 2009 εργάζεται ως δασκάλα χορού σε σχολές της Αθήνας, παραδίδοντας μαθήματα σύγχρονού χορού, ενδυνάμωσης, κινησιολογίας, χορογραφίας καθώς και flamenco βασισμένο στον σύγχρονο χορό. Από το 2011-2015 διατηρεί δικά της τμήματα στον πολυχώρο Quilombo Centro Cultural. Η δημιουργία-καλλιτεχνική επιμέλεια και παραγωγή μαθητικών παραστάσεων είναι μέρος της διδασκαλικής της εμπειρίας και αφοσίωσης.

Ως χορεύτρια έχει αναλάβει την παραγωγή, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια στα πρώτα δυο ερευνητικά solo project, “ORBITA” – 2013 και “In relation to” – 2014, βασισμένα σε πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις από μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών ( Γιάννης Παπαγιαννούλης –ντραμ σετ/κρουστά, Παναγιώτης Μπουραζάνης ηλ.μπάσο, Μιχάλης Καταχανάς βιολί κ.α), τα οποία και παρουσιάστηκαν, σε θέατρα στην Αθήνα.

Έχει δημιουργήσει την video dance performance “14 seasons” το οποίο και έλαβε μέρος ως επίσημη συμμετοχή στο Athens Video Dance project 2012 σε σκηνοθεσία – φωτισμοί Νύσου Βασιλόπουλου και κάμερα –μοντάζ Χρυσάνθη Μπαδέκα.

Απο το 2015 είναι συνιδρύτρια του πολυχώρου σωματικής – κινησιολογικής έκφρασης και άσκησης Studio Corporal, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή των Εξαρχείων.
Παράλληλα με την εκπαίδευσή της στο χορό, οι υπόλοιπες σπουδές της περιλαμβάνουν 4χρονη φοίτηση στην ιδιωτική σχολή ΑΚΤΟ στο τμήμα Αρχιτεκτονική και Εσωτερική Διακόσμιση με τελικό πτυχίο BA honors απο το Αγγλικό πανεπιστήμιο του MIddlesex | Interior Architecture 2008.
Μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά) και έχει ολοκληρώσει 3χρονη φοίτηση στο Γαλλικό πανεπιστήμιο του Montpellier | Paul Valery III στο τμήμα μετάφρασης, με τελικό πτυχίο License 2004 .

Ως ενήλικας ασχολείται μέχρι και σήμερα εντατικά με πολεμικές τέχνες/αθλήματα και συγκεκριμένα τα τελευταία 6 χρόνια με Wushu Kung fu | Βόρειο σύστημα | Lily Lau Eagle Claw, της οικογένειας Lau και 2 χρόνια Brazilian jiu jitsu | σύλλογος Rio Grappling Hellas, χάρη των οποίων εμβαθύνει στην έρευνά της όσον αφορά τις κινησιολογικές δυναμικές του ανθρώπινου σώματος, καθώς επίσης ανακαλύπτει και καινούργιους δρόμους σωματικής έκφρασης μέσα απο έντονες και απαιτητικές κινητικές λειτουργίες.

Η πρόσφατη δουλειά της αφορά την δημιουργία της ομάδας σύγχρονου χορού enRoute , η οποία αποτελείται από 3 χορεύτριες (Ζαφειρία Τσιρακάκη, Justine Goussot, Χριστίνα Καρπούζου) και έναν μουσικό (Γλαύκο Σμαριανάκη-βιολί).

Έχει χορογραφήσει για την ομάδα enRoute παρέχοντας την παραγωγή στη performance «the effect», η οποία έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ χορού στην Αθήνα.

Για την Χριστίνα ως δασκάλα, ο χορός και η άσκηση θέτουν μια ατέρμονη διαδικασία ωρίμανσης και εξέλισης του σώματος και του νου καθώς είναι απάραιτητα στοιχεία ισορροπίας για την ίδια ως αναφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της αλλά και το κόσμο γύρω της.

Ως χορογράφος και χορεύτρια την ενδιαφέρει να παράγει εικόνες κοινές και οικείες τις οποίες τις αντλεί από τον κοινωνικό περίγυρο και την προσωπική της ζωή. Έτσι σε σχέση με τη δημιουργία σαν διαδικασία, εργαλείο της σε ένα μεγάλο βαθμό, είναι η εξερεύνηση και έκθεση άνθρώπινων θεμάτων και συναισθημάτων (χαρά, μοναξιά, αντίφαση, πόνος, αλλάγη, μεταμόρφωση,εκτόνωση κ.α.).

σεμινάριο

Σεμινάριο Μπαλέτου με τον Pierre Tavernierαπό 23 έως και 28 Ιουλίου 2018

Pierre Tavernier
Εκπαίδευση : OPERA DE PARIS
Σχολή MUDRA /Maurice Béjart. Bruxelles. DIPLOME MUDRISTE
Πρώτος Χορευτής, Βοηθός χορογράφου, Maître de ballet, Καθηγητής και χορογράφος για Μπαλέτο, `Οπερα και Οπερέτα στην Εθνική `Οπερα της Καρλσρούης (Γερμανία) Διέυθυνση: Germinal Casado.
Δίπλωμα καθηγητή κλασικού μπαλέτου Τιμής ̂Ενεκεν από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού για την προσφορά του στην τέχνη του χορού
Δημιουργία της ομάδας omad@nce
Καθηγητής μπαλέτου στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού τεχνική Graham με την Πένυ Διαμαντοπούλουαπό 23 έως και 28 Ιουλίου 2018

Πένυ Διαμαντοπούλου
Σπούδασε με υποτροφία στην Martha Graham School of Contemporary Dance (Νέα Υόρκη).
Υπήρξε μέλος του Martha Graham Dance Ensemble (1995-2000) και ερμήνευσε κεντρικούς ρόλους του ρεπερτορίου της ομώνυμης χορογράφου.
Υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της σχολής στη Νέα Υόρκη(1998-2000) και δίδαξε master classes της τεχνικής σε Πανεπιστήμια/Κολλέγια των ΗΠΑ, καθώς επίσης και σε φημισμένες σχολές χορού, όπως Alvin Ailey American Dance Theater, Τhe Neighborhood Playhouse, SUNY Purchase κ.ά.
Από το 2002 διδάσκει στην Κρατική Σχολή Χορού. Σε συνεργασία με την Hellenic Dance Company, παρουσιάζει ανελλειπώς από το 2003 demo της τεχνικής ή έργα του ρεπερτορίου Graham και δικές της χορογραφίες σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας χορού “ΑΡΘΡΩΣΙΣ”.
Τον Ιούλιο του ’13 χορογραφεί μέρη του έργου “Αφιέρωμα στην ποίηση και τη ζωή του Καβάφη” σε μουσική του Δ. Παπαδημητρίου, το οποίο παρουσίασε η Hellenic Dance Company στο Ηρώδειο.
Μετά από πρόσκληση της Martha Graham Dance Company διδάσκει σε σπουδάστριες/χορεύτριες της ΚΣΟΤ το έργο “Panorama” (Martha Graham, 1935), το οποίο παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του ’14 στο City Center της Νέας Υόρκης.
Τον Ιούλιο του ’14 παρουσιάζεται το ίδιο έργο στο Ηρώδειο στα πλαίσια της παράστασης “The Graham/Greek Connection”, μία συνεργασία της Hellenic Dance Company και της Martha Graham Dance Company.
Το ίδιο καλοκαίρι καλείται να αναβιώσει το “Panorama” με Τούρκους χορευτές στα πλαίσια των παραστάσεων του International Izmir Festival.
Αυτή την περίοδο προετοιμάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά για επερχόμενες παραστάσεις (άνοιξη/καλοκαίρι 2016).

σεμινάριο

σεμινάριο

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού με τον Αντώνη Τζούμααπό 23 έως και 25 Ιουλίου 2018

ANΤΩΝΗΣ TZOYMAΣ
Ο ‘Αντι Τζούμα σποούδασε χορό στην Κρατική σχολή ορχηστικής τέχνης στην Αθήνα (2009-2012).
‘Εκτοτε έχει δουλέψει με διάφορους χορογράφους και ομάδες ανά καιρους και χώρες εκ των οποίων ανάμεσα ο Γιάννης Αντωνίου, Hannes Langolf, Ermira Goro, Κωνσταντίνος Ρήγος, Anton Lachky, CocoonDance Company, DV8 physical theatre.
Απο το 2015 άρχισε να δημιουργεί και δικά του έργα κυρίως δίνοντας έμφαση στον τομέα του κινηματογράφου και των βίντεο στο Ιντερνετ.
Η ταινία μικρού μήκους του “Normal Day” έλαβε μέρος και κέρδισε βραβεία σε φεστιβάλ χορευτικού κινηματογράφου σε Αμερική,Αυστραλία και Ευρώπη.
Επίσης επελέγη μαζί με τον Χρήστο Ξυραφάκη να χορογραφήσουν ένα νέο έργο για το Φεστιβάλ νέων Χορογράφων στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2018.

Σεμινάριο Μπαλέτου με την Δήμητρα Λαούδη από 23 έως και 28 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΥΔΗ
ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΒΑ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1987 ΕΩΣ 1990 ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.
ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.
ΤΟ 2000 ΕΓΙΝΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2002 ΣΟΛΙΣΤ.
ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2001 ΜΕ 2003 ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΣΡΟΥΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

σεμινάριο

σεμινάριο

Σεμινάριο Ενδυνάμωσης & Σύγχρονου χορού | Χριστίνα Καρπούζου από 24 εως 26 Ιουλίου 2017

Η Χριστίνα Καρπούζου γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον χορό, αρχικά με το μοντέρνο και τον κλασσικό και έπειτα με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, την κινησιολογία και το flamenco. Η εκπαίδευσή της ως χορεύτρια σύγχρονου χορού και flamenco, πραγματοποιηθήκε σε Αθήνα και Ισπανία, μαθητέυοντας σε επαγγελματικές σχολές χορού (Area espai de dansa y creacio | Barcelona.), espacio de dansa | Madrid, Dansa Carmen Senra | Madrid, εντατικό πρόγραμμα χορογραφίας – CSDMA Maria De Avila | Madrid, Alicia Marquez| Sevilla, Estudio de Andres Marin | Sevilla) και δίπλα σε καταξιωμένους χορευτές και χορεύτριες του κάθε είδους αντίστοιχα (Μπέτυ Δραμισιώτη, Εμής Μαλκώτσης, Λίντα Καπετανέα, Chloe Brule, Ursula lopez, Olga Pericet κ.α).

Από το 2009 εργάζεται ως δασκάλα χορού σε σχολές της Αθήνας, παραδίδοντας μαθήματα σύγχρονού χορού, flamenco βασισμένο στον σύγχρονο χορό, ενδυνάμωση και κινησιολογία. Από το 2011-2015 διατηρεί δικά της τμήματα στον πολυχώρο Quilombo Centro Cultural. Η δημιουργία μαθητικών παραστάσεων είναι μέρος της διδασκαλικής της εμπειρίας και αφοσίωσης.

Ως χορεύτρια έχει αναλάβει την παραγωγή, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια για το πρώτο solo της, “Orbita a journey” με την ομάδα καταξιωμένων μουσικών +rythmo.

Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται εντατικά με πολεμικές τέχνες/αθλήματα (Kung fu-eagle Claw και Brazilian jiu jitsu), χάρις των οποίων εμβαθύνει και ανακαλύπτει καινούργιους δρόμους στην έρευνα και αντίληψη της κίνησης του σώματος.

Απο το 2015 είναι συνιδρύτρια του πολυχώρου σωματικής έκφρασης και άσκησης Studio Corporal, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό το καιρό βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας και δημιουργίας της δεύτερης σόλο δουλειάς της με τίτλο «circles» σε κινησιολογική επιμέλεια της Κατερίνας Λιόντου, η οποία αφορά τους κύκλους ζωής στην πορεία ενηλικίωσης και πραγματεύεται την πίεση αλλά και ταυτόχρονα την ανάγκη του καθένα/ καθεμιάς να ανήκει κάπου.

Για την Χριστίνα ο χορός και η άσκηση θέτουν μια ατέρμονη διαδικασία ωρίμανσης και εξέλισης του σώματος και του νου καθώς είναι απάραιτητα στοιχεία ισορροπίας για την ίδια ως αναφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το κόσμο γύρω της.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΠΑΓΕΩΡΓΟ [2017]ΑΠΟ 27 ΕΩΣ ΚΑΙ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Καθημερινά 12:40 – 13:40 π.μ

Γεννήθηκε στην Αθήνα …
Σπουδές: 2015: Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κατατακτήριες εξετάσεις στο 2ο ‘ετος)
2009-2012: Πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Λάρισας (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κ. Γκές Μίχωφ)
2008-2009:Εθνική Λυρική Σκηνή (Σπουδαστής Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής 1ου έτους)
1995-2002: Αθλητής Ενόργανης Γυμναστικής Τραμπολίνου
1995-2002:Παραδοσιακούς Χορούς ,Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμου Αλίμου (Κ. Λευτέρης Κορναράκης)

Διακρίσεις:
-2016: Επιλογή από Διεθνή επιτροπή για την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής με την ομάδα ‘’Χορευτές του Βορρά’’ στο έργο INSIST.(χορογραφία:Τατιάνα παπαδοπούλου-Παναγιώτης Αργυρόπουλος)
-2014-2015: video dance ‘’The Pelican’’ Σκηνοθεσία: Χρήστος Τουρλάκης, παραγωγή: Λυδία λίθος

Διακρίθηκε στα Εξής Φεστιβάλ :
-9th Sao Carlos -Brazil •dance film festival UK
-Dance days 5 – Χανιά •screen dance in solitary-Stockholm
-Greensboro-north California •Athens video dance project

2009:Υπότροφος στην Ακαδημία της Νέας Υόρκης Jacob’s Pillow Academy. Jazz /Musical Theater , Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Chet Walker
2001: Γυμναστράδα Αυστρίας με την Ομάδα Γ.Α.Σ Αχιλλέας

σεμιναριο

σεμιναριο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ PARTNERING ME THN ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΓΚΟΛΙΑ [2017] ΑΠΟ 24 ΕΩΣ ΚΑΙ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Καθημερινά 19:30 – 20:40 μ.μ

Η Λαμπρινή Γκόλια γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1992. Μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου και έκανε τα πρώτα μαθήματα χορού. Επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να χορεύει, με εξειδίκευση στο Κλασικό Μπαλέτο. Έκανε ιδιαίτερα μαθήματα χορού με την Vanessa Roimpa, μία δασκάλα που την ενέπνευσε και την έκανε να πιστέψει στην Τέχνη του Χορού. Η ανάγκη της για εξέλιξη, ενισχύθηκε από τη μουσική, τη φύση και τη ζωγραφική. Σπούδασε διαφορετικά είδη χορού όπως το σύστημα Graham, Κλασικό Μπαλέτο και Σύγχρονο χορό από αξιόλογους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο. Επίσης έκανε μαθήματα Hip-Hop, Latin, Tango, Capoeira, Yoga και Pilates. Στην ηλικία των 18 κέρδισε υποτροφία από την Εθνική Όπερα Μπαλέτου της Ελλάδας όπου φοιτούσε για ένα χρόνο. Μετά από αυτό κέρδισε υποτροφία από την Κρατική Σχολή Χορού της Ελλάδας από όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2014. Αγαπά το χορό και έχει πιστοποιηθεί από μεγάλους δασκάλους όπως οι Ερμής Μαλκότσης, Νίκος Καλογεράκης, Λίντα Καπετανέα, Χριστίνα Γκουζέλη και Paul Blackman ο οποίοι την ενέπνευσαν και τη δίδαξαν. Στα μεσοδιαστήματα εκπαιδευόταν στους «Μοντέρνους Καιρούς», όπου βοηθήθηκε στο να αναπτύξει τις υποκριτικές της ικανότητες. Επίσης, παίρνει μαθήματα ζωγραφικής από τον Gagik Altunian. Ύστερα από την αποφοίτησή της έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με διάφορες ομάδες χορού ( Hellenic Dance company, Krama Dance Company) και συμμετέχει σε πρότζεκτ. Στα 23 της χρόνια συνεργάζεται και χορεύει με τον ιδρυτή της τεχνικής flying low, David Zambrano . Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει επιλεχτεί από το Deltebre Danza Festival να παρουσιάσει την δουλειά της σε συνεργασία με τον Narendra Patil , “Camouflage”. Ως δασκάλα έχει δουλέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού , σε επαγγελματικές σχολές χορού ,στούντιο όσο και σε ομάδες χορού. Η Λαμπρινή ζει μέσα από την κίνηση και την αλλαγή και στόχος της να εξελίσσεται να μαθαίνει και να προσφέρει μέσω της τέχνης της κίνησης.

Πένυ Διαμαντοπούλου [Ιούλιος 2016]

Λαμπρινή Γκόλια [Δεκέμβριος 2015]

Αθανασία Κανελλοπούλου [2014]

Pierre Τavernier [2014]

Δήμητρα Λαούδη [2014]

Cruz Isael Mata [2012]